2009 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Kaip geros idėjos nepasiekia mūsų arba valdžiai visvien


Sveiki,

Neseniai susirašinėjau su prezidento patarėju Nerijum Udrėnu. Žemiau pateiktas susirašinėjimas, dėja į paskutinį laišką atsakymo negavau... Siūlau paskaityti viską nuo apačios. Komentarai laukiami.



From: Žilvinas Butkevičius
Date: 2009/8/7
Subject: Re: Idėja, apie kurią visi sakė, kad neįmanoma.
To: Nerijus Udrenas
Cc: Dalia Zabeleviciene



Kas liečia nedarbą yra teisybės, bet kasdien susiduriu su tuo, kad žmonės nenori dirbti. Pas mane laisvų vietų apstu, o norinčių dirbti vos keletas. Dėl statistikos nesutinku, lietuviai taupo mažiausiai lyginant su visa ES, ir statistika čia byloja milžiniškas problemas. Man sunku patikėti, kad taip trumparegiškai mąstote.
Pinigų leidimas ir vartojimas makroekonomikai naudos tikrai neatneš, taupymas ir investavimas čia gali padėti.

Kaip Jūs manote, kaip atrodys Lietuvos pensijinė sistema po 10-15 metų, jei lietuviai ir toliau atsidės vos 0,7 % pajamų ir bus linkę į vartojimą, jau nežiūrint į visus demografinius rodiklius? Iš kur imsite pinigus badaujantiems pensininkams pamaitinti? SoDra? Paskolos?


Juk reikia tek nedaug, kad padaryti kažką gero ir efektyvaus, aišku nieko nedaryti yra kur kas lengviau.

2009/8/7 Nerijus Udrenas <Nerijus.Udrenas@prezidentas.lt>

Aciu,

Jūsų geros mintys, bet kai yra sunkmetis, auga nedarbas, yra ir taip pakankamai paskatų taupyti juodai dienai, ir kaip statistika liudija, tą daro.

Dabar tie kas turi pinigų, turi pinigus leisti, o ne taupyti.

Sėkmės darbuose,

Nerijus


From: zilvinas.butkevicius@gmail.com [mailto:zilvinas.butkevicius@gmail.com] On Behalf Of Žilvinas Butkevičius
Sent: Friday, August 07, 2009 10:54 AM
To: Nerijus Udrenas
Cc: Dalia Zabeleviciene
Subject: Re: Idėja, apie kurią visi sakė, kad neįmanoma.


Sveiki Nerijau,

Džiugu, kad taip greit atrašėte, esu maloniai nustebintas.

Glaustai kalbant, noriu kad Lietuviai daugiau taupytų. Akivaizdu, kad SoDra nesugebės išlaikyti pensininkų ateityje. Situacija vis blogėja. Trūksta švietimo ta tema ir pan. Bėda ta, kad vien švietimu nepasieksi reikiamų rezultatų. Reikia pavyzdžio. Įtakingo žmogaus kuris pasakytų - "Aš taupau 10 proc. savo pajamų, dedu juos ten ir ten" turiu pensinį fondą ir gyvybės draudimą (jei turi), tada žmonės seks šiuo pavyzdžiu. Manau labai praverstų prezidentės video rekomendacija apie taupymą. Pvz: http://www.youtube.com/watch?v=d1NMZO6uabk, ne pats geriausias pavyzdys, bet šis tas. Tokio pobūdžio filmuką mielai įdėtų ir Delfi ir 15min, taigi būtų pasiektos plačios auditorijos. Iš esmės tai kainuotų tik laiką, o įtaka būtų milžiniška. Aš rašau dienoraštį http://manofinansai.blogspot.com/, paleidome puslapį http://www.saugiateitis.lt/index1.php. Deja tai pasiekia tik reto žmogaus ausis.


2009/8/6 Nerijus Udrenas <Nerijus.Udrenas@prezidentas.lt>

Sveiki,

Jei turite pasiūlymų išdėstykite raštu ar prezentaciją atsiųskite.

Pagarbiai,

Nerijus Udrėnas


From: zilvinas.butkevicius@gmail.com [mailto:zilvinas.butkevicius@gmail.com] On Behalf Of Žilvinas Butkevičius
Sent: Wednesday, August 05, 2009 12:19 PM
To: ieva.baubinaite@president.lt
Subject: Idėja, apie kurią visi sakė, kad neįmanoma.

Laba diena Ieva,

Ar galėtumėte persiusti mano laišką Prezidentei?

Bučiau labai dėkingas. Ačiū.



Laba diena gerb. Prezidente,

Esu Žilvinas Butkevičius, užsiimu pensiniais fondais ir gyvybės draudimu.
Ne paslaptis, jog šiuo metu SoDros situacija yra prasta. Dar skaudžiau, kad gyventojai nesupranta, jog savo ateitimi privalo pasirūpinti patys. Yra daugybė priežasčių kodėl taip nutiko, tik manau dabar ne metas gilintis į jas. Reikia imtis efektyvių priemonių šiai situacijai pakeisti.
Turiu keletą idėjų, kaip galėčiau paskatinti Lietuvius daugiau taupyti. Norėčiau susitikti su Jumis ir pasikalbėti apie tai. Ar rasite laiko maloniam susitikimui?
Jei taip, laukiu žinių iš Jūsų.
--
Nuoširdžiai Jūsų,
Žilvinas Butkevičius,
Pardavimų grupės vadovas
Mob:+37067119528
UAB "FNG Baltic"
Konstitucijos pr. 7, 23 aukštas,
LT 09308 Vilnius

Rekomenduoju apsilankyti - www.saugiateitis.lt

11 komentarų:

  1. Labai sveikintinos Jūsų pastangos. Manau, kad plačiajai auditorijai būtų naudingi Jūsų patarimai, nes pagal šios dienos alfa.lt straipsnį - lietuviai gyvena šia diena: http://www.alfa.lt/straipsnis/10285932/?Tyrimas..dauguma.lietuviu.gyvena.tik.sia.diena=2009-08-13_11-22

    AtsakytiPanaikinti
  2. Deja, valdžiai atrodo kitaip, ir pagal juos Lietuvoje su tuo problemų nera...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žilvinai, pasakysiu atvirai: šaunu, kad imiesi iniciatyvų (galbūt ir gerų), bet žinok, tavo tonas, ypač paskutiniojo laiško, nėra tinkamas kreipiantis į pirmąjį valstybės asmenį ir jo komandą. Taip susikuri nelabai rimtą įvaizdį, dėl ko, manau, ir negavai atsakymo į paskutinį laišką. Ir nemanau, kad tai jų nenoras nuveikti kažką dėl geresnės Sodros ar, apskritai, valstybės ateities, bet atstumo nuo privačių interesų turinčio verslo ir jo kritikos išlaikymas. Tikrai nematau, kuo čia galima būtų piktintis - tavo paskutinis laiškas buvo vos ne tiesioginis puolimas, tad oficialūs tokio lygio asmenys neturėjo kitos išeities kaip į tai nieko neatsakyti.

    No offence ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na gerai, kad bandai kažką daryti, bet 1. Tavo mintys turi būti išdėstytos aiškiai ir daug oficialesne forma. Rašai prezidentei tokiu stilium, kaip kokiam mažos įmonės vadovui - akivaizdu, kad jei laišku nesudominsi (o šiuo atveju taip ir buvo) - nieko nepeši.

    Šiaip jau taupymas, ekonomikos teorijoje, įvardijamas kaip ekonomikos stabdis :) Beto kalbant apie taupymą tu nesupranti vieno dalyko - pirma paklausk kokia dalis išgali taupyti. Vidutinė alga Lietuvoje 2100Lt popieriuje. čia į rankas bus 1500Lt, tu manai, kad nuo šitos sumos yra kur taupyti? - Nė velnio. Beto, tai kad žmonės taupys Sodros neišgelbės.

    Ir iš vis manau kad tokiu klausimu kreiptis į prezidentę, nu kažkaip ne į temą...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš pats į tokį. kaip paskutinis laiškas, neatsakyčiau. Nieko keisto, kad jie irgi neatsakė. Nematau kuo piktintis. Jei nori padaryt ką nors tokio lygio, turi turėt arba pažįstamų rimtuose postuose, arba mandagiau bendrauti. Manau jie patys mato, kad bloga situacija, o realiai prezidentės vaizdelis delfi.lt ar 15min.lt tikrai neatrodys labai rimtas. Ir pasiūlymas visiems taupyti neištemps Lietuvos iš duobės.
    Beje, skatinimas taupyti ir investuoti į fondus yra tik privataus sektoriaus reklama, kuria prezidentas neturėtų užsiimti. Juolab, žinant kokie dabar yra mokesčiai tų visų pensijų fondų. Valstybė labai mažai kišasi į jų veiklą. Todėl su tokiom reklamom tikrai dar reikia palaukti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, labai jau atsainiai ponas Udrėnas bendrauja.. Net padoraus argumentuoto atsakymo suregzti nesugebėjo. O prezidentės buvo kalbėta apie dialogus su žmonėmis ir įsiklausymu... Še tau!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tiesa, rasiau laiska prezidentei puslapyje www.preidentas.lt, tai atsakymo jokio, net laisko, kad ačiū gavome jūsų užklausą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manau, kad ne tam asmeniui pateikiai pasiulyma. Siulau pateikti dar si pasiulyna gerb. ministrui pirmininkui. Manau jis priimtu ji, ypac po to kai buvo sumazintos imokos iki 3proc i II-a pakopa. Dabar pats laikas, kad valdzios atstovai pradetu siulyti taupyti ateiciai ir ypac II-oj pakopoj...

    PS. sorry, kad as per juodo humoro prizme paziurejau i si tavo siulyma valdzios atstovams:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. "Protingas tėvas niekada neišleis visų gautų pinigų, o kaups juos sunkmečiui. Neprisiims tiek skolų, kad kelis kartus būtų įkeistas jo turtas, o jas vėliau turėtų mokėti vaikaičiai. Protingas tėvas niekada neišparduos visų savo darbo įrankių, o įsigis vis naujų, kad šeima, pasikeitus aplinkybėms, galėtų imtis naujų darbų ir išgyventų. Ar geras tėvas yra tas, kuris prasiskolina, kad šiandien vaikai galėtų valgyti meduolius, o ateityje graužtų duonos plutą, norėdami gražinti skolas?" - sako finansų specialistai..
    Taigi, deja pie taupymą išties reikėjo galvoti ekonominio pakilimo metu, tuomet tikrai praverstų pastabos apie trumparegiškumą. O šiuo metu nelabai yra iš ko taupyti - šaukštai sudėti po sočių pietų.

    AtsakytiPanaikinti
  10. viska labai gerai darai, nes visu siu zmoniu mintys vien pesimistines... o kokia is to nauda? 0 :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, mano vardas yra Laima, buvau kai neteisėtai kreditoriams rankas auka man buvo apgauti 5000 eurų, nes man reikia didelį kapitalą 10million Euro, aš beveik mirė, mano verslas buvo sunaikinta, nebuvo maisto išmaitinti mano vaikai, šiame procese aš praradau mano vyras. Aš ir mano vaikai negalėjo stovėti nebereikia .Visi tai atsitiko 2015 sausio ne iki sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina Alexandra, kuris galiausiai padėjo man gauti užtikrinti paskolą savo įmonę, gera mama, aš noriu pasinaudoti šia galimybe ačiū ir Dievas toliau laimina jus, aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe papasakoti visų Lietuvos, kad čia yra daug sukčiai iš ten, jei jums reikia paskolos ir užtikrintos paskolos adresų gera mama Alexandra per įmonės elektroninio pašto adresą. alexandraestherloanltdd@gmail.com
    arba alexandraestherfastservice@cash4u.com,
    galite susisiekti su manimi per šį laišką; laimajelena@gmail.com bet kokios informacijos jums reikia žinoti.
    Ačiū .

    AtsakytiPanaikinti