2008 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

Paprastas ir veiksmingas finansų tvarkymo planas.

Konsultuojant asmeninių finansų valdymo tema dažnai tenka susidurti su tuo, kad planuojama tik "nuo algos iki algos" ir kas dar baisiau, net nežinia, kiek uždirbame (pajamos) ir kiek išleidžiame (išlaidos), ir koks yra asmeninis finansų balansas. Dar kraupesnė statistika Lietuvoje: kažką atsidedančių į savo ateitį žmonių Lietuvoje yra tik 13 % ir tai skaičiuojami tik dirbantys piliečiai, atmetant pensininkus, studentus ir vaikus. Taip pat glumina skaičiai, kiek mūsų šalyje žmonės skiria taupymui per metus. Jungtinėje karalystėje dirbantis žmogus atsideda vidutiniškai 2000 Eur ( apie 7000 Lt) per metus, Vokietijoje- 1400 Eur ( apie 4 800 Lt). Sakysite,- šių valstybių pragyvenimo lygis kur kas aukštesnis. Taip. Štai kaimynai lenkai atsideda 365 Eur (1260 Lt), o lietuviai? Lietuviai atsideda (investuoja, taupo) tik (o gal net) 166 Eur (572 Lt) ir tai vyksta per metus. Taigi- tobulėti dar yra kur. Taupyti, investuoti, kaupti kapitalą yra būtina, bet kaip tai daryti veiksmingai, paprastai, gal net žaismingai? Pateiksiu vieną labai paprastą planelį: tarkim, per mėnesį Jūs gaunate 3000 Lt, algos (pajamos) ir norint pragyventi išleidžiate 2500 Lt (išlaidos), dažniausia likusius 500 Lt taip pat randate kur sėkmingai "investuoti", naujas mobilus, suknelė, bateliai, ar dar kas patraukia akį gausiose lentynose, bet STOP- juk planuojate savo ateitį, taigi, 10 % savo pajamų (300 Lt) neišleiskite! Geriau juos atsidėkite ir naudą iš to gausite ilgą laiką. Taigi, kaip paskirstyti tuos 300 Lt? 60 %, t.y. 180 Lt dedame į saugumo kibirą (sąskaitą) likusius 40 % (120 Lt) - į investicinę sąskaitą. Akivaizdu, kad esamas kapitalas investicinėje sąskaitoje neš pelną, bet jis dar ne Jūsų, jis Jūsų- ateityje. Taigi, gaunamo pelno 1/3 dedame atgal (kad didėtų investicinė sąskaita, taip pat ir nešamas pelnas), kitą 1/3 dedame į saugumo kibirėlį. Taip jausimės labiau finansiškai saugūs jei kas nutiktų ar ateitų "juoda diena". O kur dėti likusią 1/3 pinigėlių? Taip, į džiaugsmo kibiriuką. Tai jau Jūsų, šiuos pinigus galite išleisti savo malonumams! Būtų labai smagu išgirsti Jūsų sėkmes (ir nesėkmes) tvarkant savo finansus. Jei kyla klausimų, kaip pradėti ir kokius investicinius įrankius pasirinkti, susisiekite su manimi. Sėkmės investuojant!!!

2 komentarai:

  1. Sveiki, mano vardas yra Laima, buvau kai neteisėtai kreditoriams rankas auka man buvo apgauti 5000 eurų, nes man reikia didelį kapitalą 10million Euro, aš beveik mirė, mano verslas buvo sunaikinta, nebuvo maisto išmaitinti mano vaikai, šiame procese aš praradau mano vyras. Aš ir mano vaikai negalėjo stovėti nebereikia .Visi tai atsitiko 2015 sausio ne iki sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina Alexandra, kuris galiausiai padėjo man gauti užtikrinti paskolą savo įmonę, gera mama, aš noriu pasinaudoti šia galimybe ačiū ir Dievas toliau laimina jus, aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe papasakoti visų Lietuvos, kad čia yra daug sukčiai iš ten, jei jums reikia paskolos ir užtikrintos paskolos adresų gera mama Alexandra per įmonės elektroninio pašto adresą. alexandraestherloanltdd@gmail.com
    arba alexandraestherfastservice@cash4u.com,
    galite susisiekti su manimi per šį laišką; laimajelena@gmail.com bet kokios informacijos jums reikia žinoti.
    Ačiū .

    AtsakytiPanaikinti
  2. realiai reikia į visas įmanomas kryptis pažiūrėti, o pajamas paskirstyti po skirtingas vietas, dalį investuoti, nepamiršti ir, kad yra pensijų pakopos pasiūlymas, investavimas..

    AtsakytiPanaikinti