2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

Gavau 100 000 Lt ir kur dabar juos dėt? (1 dalis)

Sveiki,
Kasdien dirbant su klientais ir konsultuojant juos kreditų ir finansų klausimais vis susiduriu su tokiu dalykų, kad klientai būna pardavę butą ar tiesiog gavę sumą pinigų, nori ją kažkur investuoti. Taigi jūsų dėmesiui ir pamatymams serija trumpų straipsnelių apie tai kur padėti tuos, tarkim 100 000 Lt?
Dažniausia būna mąstoma apie NT pirkimą ir nuomą. Pasvarstykime ar tai naudinga ir efektyvu.
Už 100 000 Lt galime nupirkti gan prastą butą, tad šiuo atveju padidinkime sumą dvigubai, tarkim turime 200 000Lt, už juos galime nupirkti butą kurį galėsime išnuomoti už 700 - 900 lt per mėnesį.
Atrodo gera investicija, ypač jei butas brangs.
Kokia gi procentinė nauda: 200 000 Lt investuota, gauname vidutiniškai 9600 Lt grąžos per metus, t.y. 4,8 %.
Rizikos/papildomi kąštai:
  • Prastovos, jei nebus nuomininkų
  • Buto remonto išlaidos
  • Renovavimas po nuomos
  • Draudimo kaštai
Alternatyva: terminuoti indėliai kredito unijoj, kur galite gauti iki 6 % metinių palūkanų. Rizikos, nematau.
Kaip išnaudoti buto nuomą efektyviau - trumpalaikė nuoma.

Šiam kartui tiek, sekantį kartą paanalizuosime investavimą į fondus ir ką galime gauti iš to.

Sėkmės.

4 komentarai:

  1. Teisingumo delei matyt dar reiketu pamineti mokescius uz nuomos pajamas ;)
    O siaip gera tema uzkabinai, Zilvinai. Rasyk daugiau.
    Vytautas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šiuo metu daug nuomojamų butų yra ir parduodami, tad nesunkiai galima apskaičiuoti metinę grąžą. Pats šiuo metu nuomojuosi butą, kurio metinę grąžą siekia 3.6%, nors taip galėjau rinktis butą, kurio metinė grąžą tik 1.8% (šiuo atveju savininkas labiau tikisi būsto kainos kilimo).

    Tačiau nesutikčiau, kad indėlis kredito unijoje yra nerizikinga investicija. Jos, kaip ir bankai, gali bankrutuoti, o draudimo išmokos užtrukti.

    Trumpalaikė nuoma - didesnė grąža, bet ir didesnės administravimo, tvarkymo ir komunalinių sąnaudos, tad ar viską apibendrinus neišeis panaši grąža į ilgalaikės nuomos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Justai,

    Čia stengiuosi surašyti galimas alternatyvas, planuoju kad bus 5-6 straipsneliai šią tema. Nenoriu lįsti į vienų ar kitų investicijų saugumo palyginimą.
    Jei lyginti NT ir KU ar banko saugumus, manau kad jie panašiai saugūs. NT rizika kad namas gali nugriūti, taip tai menka rizika bet dar mažesnė rizika kad bankas ar unija bankrutuos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, mano vardas yra Laima, buvau kai neteisėtai kreditoriams rankas auka man buvo apgauti 5000 eurų, nes man reikia didelį kapitalą 10million Euro, aš beveik mirė, mano verslas buvo sunaikinta, nebuvo maisto išmaitinti mano vaikai, šiame procese aš praradau mano vyras. Aš ir mano vaikai negalėjo stovėti nebereikia .Visi tai atsitiko 2015 sausio ne iki sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina Alexandra, kuris galiausiai padėjo man gauti užtikrinti paskolą savo įmonę, gera mama, aš noriu pasinaudoti šia galimybe ačiū ir Dievas toliau laimina jus, aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe papasakoti visų Lietuvos, kad čia yra daug sukčiai iš ten, jei jums reikia paskolos ir užtikrintos paskolos adresų gera mama Alexandra per įmonės elektroninio pašto adresą. alexandraestherloanltdd@gmail.com
    arba alexandraestherfastservice@cash4u.com,
    galite susisiekti su manimi per šį laišką; laimajelena@gmail.com bet kokios informacijos jums reikia žinoti.
    Ačiū .

    AtsakytiPanaikinti