2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Ar teisingai pasirinkau pensijų fondą? (Administracinių mokesčių palyginimas)


Sveiki,

Jau esu rašęs ankščiau apie II pakopos kaupime taikomus mokesčius. Neseniai gavau palyginamąją lentelę kurioje aiškiai išdėstyta kokio dydžio administracinius mokesčius taiko Lietuvos pensijinių fondų bendrovės. Pasižiūrėję galite palyginti kokius mokesčius mokate savo turimame fonde.
Noriu priminti, kad pensijų fondo kompaniją galite keisti, t.y. pereiti į kitą bendrovę. Tai galite padaryti jei jūsų pensijų fondo sutartis yra sudaryta ne veliau nei 2005 metais, kitaip tariant po pasirašymo turi būti praėję 3 metai. Išeinant iš fondo gali būti taikomas išėjimo mokestis, jis negali būti didesnis nei 0,2 % nuo esamos pinigų sumos fonde. Lentelėje galite matyti kurios bendrovės išėjimo mokesčio netaiko ("Invalda" ir "MP Pension Funds").
Taigi pasižiūrėkite ar nepermokate už fondo valdymą.
Lentelę rasite čia:
http://www.wilmicesk8.com/images/excel%20logo.jpg

Mano nuomone, pensijų fondą verta pakeisti net jei skirtumas vos keletas procentų. Termino pabaigoje tai turės didesnę finansinę įtaką nei galite įsivaizduoti.
Apie tai kaip pasirinkti tinkamo rizikingumo fondą pagal savo amžių ir poreikius parašysiu kitą kartą. Jei turite klausimų susijusių su pensijų fondų keitimais, kokią bendrovę pasirinkti ir kokia perėjimo procedūra tiesiog parašykite man.

Sėkmės!

2 komentarai:

  1. Nevisai teisingai "po pasirašymo turi būti praėję 3 metai". Nuo įsigialiojimo jie skiačiuojami, o jei sutartį pasirašęs esi 2005, tai ji įsigaliojo 2006.01.01, todėl ir galima pereit ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, mano vardas yra Laima, buvau kai neteisėtai kreditoriams rankas auka man buvo apgauti 5000 eurų, nes man reikia didelį kapitalą 10million Euro, aš beveik mirė, mano verslas buvo sunaikinta, nebuvo maisto išmaitinti mano vaikai, šiame procese aš praradau mano vyras. Aš ir mano vaikai negalėjo stovėti nebereikia .Visi tai atsitiko 2015 sausio ne iki sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina Alexandra, kuris galiausiai padėjo man gauti užtikrinti paskolą savo įmonę, gera mama, aš noriu pasinaudoti šia galimybe ačiū ir Dievas toliau laimina jus, aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe papasakoti visų Lietuvos, kad čia yra daug sukčiai iš ten, jei jums reikia paskolos ir užtikrintos paskolos adresų gera mama Alexandra per įmonės elektroninio pašto adresą. alexandraestherloanltdd@gmail.com
    arba alexandraestherfastservice@cash4u.com,
    galite susisiekti su manimi per šį laišką; laimajelena@gmail.com bet kokios informacijos jums reikia žinoti.
    Ačiū .

    AtsakytiPanaikinti